Wat goed dat u met Stadsring meeleest!  In dit jaarbeeld 2023 krijgt u inzicht in het werk dat de medewerkers van Stadsring verzetten om mensen met (dreigende) financiële problemen te helpen.

Na de pandemie en de energieproblematiek van de afgelopen jaren blijft de aandacht voor het thema  ‘de betaalbaarheid van het bestaan’ onveranderd groot. Lees hier hoe wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh van de gemeente Amersfoort pleit voor een aanpak van bestaansonzekerheid door mensen weer perspectief te geven zodat ze weer aan het stuur van hun eigen leven zitten.

Het afgelopen jaar werden we verrast door een wetswijziging waardoor de looptijd van een schuldregeling veranderde en terugging van 36 naar 18 maanden. Schuldhulpverlener Lianne Sturrus vertelt wat dat heeft betekend voor het werk van Stadsring.

In de hulpverlening wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van ervaringskennis. In het klantenpanel van Stadsring zitten inwoners die zelf ervaring hebben met schuldenproblematiek. Bente Vetter laat zien hoe het klantenpanel bijdraagt aan het verbeteren van onze  dienstverlening.

Vorig jaar schreven we over een nieuwe jongerenaanpak van Stadsring. In de Volkskrant verscheen onlangs een artikel waarin ook jongeren aan het woord komen over onze aanpak in Amersfoort. Hier lees je het artikel.

Juridische vragen en financiële zorgen gaan vaak hand in hand. Door vanaf maart samen onder één dak te werken, is de hulp van Geldloket en het Juridisch Loket nog toegankelijker voor inwoners. Roy Veenstra, senior juridisch adviseur bij het Juridisch Loket vertelt wat die samenwerking oplevert.

Bij Stadsring bepalen we samen met de inwoner de route naar een schuldenvrije toekomst, lees hier hoe kwaliteitsmedewerker Geralda Nanninga daarbij inzet op de doorontwikkeling van onze ‘stress-sensitieve dienstverlening’.

Door te luisteren naar de ervaringen van inwoners die we helpen kunnen we onze dienstverlening verbeteren. Chantal deelt hier haar ervaring.

Ik wens u veel leesplezier!

Dick van Maanen

Tips om zelf aan de slag te gaan

Bekijk alle tips

Kan jij alles nog betalen?

Lees meer

We leggen je uit hoe je de incassokosten kan controleren.

Lees meer