Kan je de schulden zelf niet meer afbetalen? Dan kan een saneringskrediet voor jou een oplossing zijn. Kom langs of maak een afspraak, dan vertellen wij je er meer over.

Vraag hulp als het nu nog niet lukt om de schulden af te betalen. Anders worden de problemen alleen maar groter.

Minnelijke schuldregeling

Het saneringskrediet is een minnelijke schuldregeling. De schuldhulpverlener berekent welk bedrag je in 18 maanden aan de schuldeisers kan betalen. Vaak is dat maar een deel van je schulden. Dit bedrag mag je lenen van Stadsring. Je koopt de schulden in één keer af en daarna is Stadsring nog je enige schuldeiser. De minnelijke schuldregeling gaat door als alle schuldeisers meewerken.

Het duurt een aantal maanden om de schuldregeling voor te bereiden. Als alles goed gaat, ben je na 18 maanden na de start van de schuldregeling schuldenvrij.

Meer informatie over het saneringskrediet

De schuldhulpverlener berekent welk bedrag je elke maand nodig hebt om van te leven en je rekeningen te betalen: het Vrij Te Laten Bedrag (VTLB). Jouw inkomen boven dit bedrag is voor de schuldeisers.

De schuldhulpverlener berekent hoeveel geld je op deze manier in 18 maanden tijd kan aflossen. Dit bedrag mag je lenen van Stadsring. Hiermee koop je de schulden in één keer af. Daarna is Stadsring nog je enige schuldeiser. Je betaalt deze lening in 18 maandelijkse termijnen af.

Bij een saneringskrediet wordt een vast bedrag afgesproken met de schuldeisers. Als je inkomen omlaag gaat, dan verandert dit niets aan het bedrag dat je moet terugbetalen. Gaat je inkomen juist omhoog, dan mag je dat geld zelf houden. Het hangt daarom af van je situatie of wij je een saneringskrediet kunnen aanbieden.

Als een saneringskrediet in jouw situatie niet mogelijk is, dan kijken wij of een schuldbemiddeling mogelijk is. Dat is ook een minnelijke schuldregeling.

Hoe lang duurt een saneringskrediet?

  • De voorbereiding duurt ongeveer 4 maanden.
  • Na ongeveer 4 maanden weten we of de schuldeisers meewerken.
  • Als je 18 maanden lang het maandtermijn betaalt, ben je daarna schuldenvrij.
  • Je mag ook sneller aflossen. Bijvoorbeeld met je vakantiegeld.

Niet akkoord?

Het saneringskrediet is een minnelijke schuldregeling. Het gaat alleen door als alle schuldeisers willen meewerken. Als ze niet akkoord gaan, dan kijken wij of een dwangakkoord of een wettelijke schuldregeling mogelijk is. Wees gerust, we hebben voor elke situatie een oplossing.

Vertel ons over jouw situatie

Kom langs of maak een afspraak. We vertellen je graag meer over hoe we je kunnen helpen. Je zit nergens aan vast.

'Nu ik weet dat er een oplossing komt, heb ik rust.'

‘Mijn schuldhulpverlener geeft het nooit op'

'Nog een paar maanden. Dan ben ik schuldenvrij'

Over Stadsring

Wij helpen elke dag inwoners met hun geldzaken. We voldoen aan de strenge eisen van de NVVK, onze branchevereniging. Een gerust gevoel!