Kan je de schulden zelf niet meer afbetalen? Dan kan een schuldbemiddeling voor jou een oplossing zijn. Kom langs of maak een afspraak, dan vertellen wij je er meer over.

Vraag hulp als het nu nog niet lukt om de schulden af te betalen. Anders worden de problemen alleen maar groter.

Schuldbemiddeling

Het schuldbemiddeling is een minnelijke schuldregeling. De schuldhulpverlener berekent welk bedrag je in 18 maanden aan de schuldeisers kan betalen. Vaak is dat maar een deel van je schulden. De minnelijke schuldregeling gaat door als alle schuldeisers meewerken. Als alles goed gaat, ben je na 18 maanden na de start van de schuldregeling schuldenvrij.

Meer informatie over de schuldbemiddeling

De schuldhulpverlener berekent welk bedrag je elke maand nodig hebt om van te leven en je rekeningen te betalen. Dit heet het Vrij te Laten Bedrag (VTLB). Jouw inkomen boven dit bedrag is voor de schuldeisers.

De schuldhulpverlener berekent hoeveel geld je op deze manier in 18 maanden tijd kan aflossen. Het geld voor de schuldeisers wordt elke maand op een spaarrekening gezet. Meestal krijgen de schuldeisers na 18 maanden uitbetaald.

De schuldhulpverlener berekent elk half jaar opnieuw wat je kan aflossen. Verlies je bijvoorbeeld je baan en heb je minder inkomen, dan is er minder geld voor de schuldeisers. Maar als je inkomen juist omhoog gaat, dan krijgen de schuldeisers meer.

Hoe lang duurt een schuldbemiddeling?

  • De voorbereiding duurt ongeveer 4 maanden.
  • Je start meteen met sparen voor de schuldeisers. Ook al weten we pas na ongeveer 4 maanden of zij meewerken.
  • Een schuldbemiddeling duurt 18 maanden. Als je direct begon met sparen, heb je al 4 maanden gehad. Als alles goed gaat, ben je daarna schuldenvrij.

Niet akkoord?

Een schuldbemiddeling is een minnelijke schuldregeling. Het gaat door als alle schuldeisers meewerken. Als ze niet akkoord gaan, dan kijken wij of een dwangakkoord of een wettelijke schuldregeling mogelijk is. Wees gerust, we hebben voor elke situatie een oplossing.

Vertel ons over jouw situatie

Kom langs of maak een afspraak. We vertellen je graag meer over hoe we je kunnen helpen. Je zit nergens aan vast.