Kan je de schulden niet meer zelf afbetalen? Dan kan een minnelijke schuldregeling (Msnp) voor jou een oplossing zijn.

Vraag hulp als het niet lukt om de schulden af te betalen. Anders worden de problemen alleen maar groter.

Minnelijke schuldregeling

Een minnelijke schuldregeling is een manier om je schulden op te lossen. De schuldhulpverlener berekent welk bedrag je in 18 maanden aan de schuldeisers kan betalen. Vaak is dat maar een deel van je schulden. De minnelijke schuldregeling gaat door als alle schuldeisers meewerken.

Het duurt een aantal maanden om de schuldregeling voor te bereiden. Als alles goed gaat, ben je na 18 maanden na de start van de schuldregeling schuldenvrij. Bel 033 4 600 600 of kom langs, we vertellen je er graag meer over.

Meer informatie over de minnelijke schuldregeling

Een minnelijke schuldregeling kan op 2 manieren: een schuldbemiddeling of een saneringskrediet.

Schuldbemiddeling

De schuldhulpverlener berekent welk bedrag je elke maand nodig hebt om van te leven en je rekeningen te betalen. Dit heet het Vrij Te Laten Bedrag (VTLB). Jouw inkomen boven dit bedrag is voor de schuldeisers. Dit geld wordt elke maand op een spaarrekening gezet. Meestal krijgen de schuldeisers na 18 maanden uitbetaald.

De schuldhulpverlener berekent elk half jaar opnieuw wat je kan aflossen. Verlies je bijvoorbeeld je baan en heb je minder inkomen, dan is er minder geld voor de schuldeisers. Maar als je inkomen juist omhoog gaat, dan krijgen de schuldeisers meer.

Saneringskrediet

Ook bij een saneringskrediet berekent de schuldhulpverlener welk bedrag je elke maand nodig hebt: het Vrij te Laten Bedrag (VTLB). Jouw inkomen boven dit bedrag is voor de schuldeisers. De schuldhulpverlener berekent hoeveel geld je op deze manier in 18 maanden tijd kan aflossen. Dit bedrag mag je lenen van Stadsring. Hiermee koop je de schulden in één keer af. Daarna is Stadsring nog je enige schuldeiser. Je betaalt deze lening in 18 maandelijkse termijnen af.

Bij een saneringskrediet wordt een vast bedrag afgesproken met de schuldeisers. Als je inkomen omlaag gaat, dan verandert dit niets aan het bedrag dat je moet terugbetalen. Gaat je inkomen juist omhoog, dan mag je dat geld zelf houden. Het hangt daarom af van je situatie of wij je een saneringskrediet kunnen aanbieden.

Hoe lang duurt een minnelijke schuldregeling?

  • De voorbereiding duurt ongeveer 4 maanden.
  • Na ongeveer 4 maanden weten we of de schuldeisers meewerken.
  • De minnelijke schuldregeling duurt 18 maanden. Als alles goed gaat, ben je daarna schuldenvrij.

Niet akkoord?

De minnelijke schuldregeling gaat alleen door als alle schuldeisers willen meewerken. Als ze niet akkoord gaan, dan kijken wij of een dwangakkoord of een wettelijke schuldregeling mogelijk is. Wees gerust, we hebben voor elke situatie een oplossing.

Vertel ons over jouw situatie

Kom langs of maak een afspraak. We vertellen je graag meer over hoe we je kunnen helpen. Je zit nergens aan vast.

'Nog een paar maanden. Dan ben ik schuldenvrij'

Over Stadsring

Wij helpen elke dag inwoners met hun geldzaken. We voldoen aan de strenge eisen van de NVVK, onze branchevereniging. Een gerust gevoel!