Vanaf 1 januari 2023 heeft het Sociaal Juridisch Steunpunt (SJS) in Barneveld zijn activiteiten uitgebreid met een extra spreekuur in Voorthuizen. Bij ontmoetingsplaats Perron16 houdt het steunpunt om de week spreekuur op donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Bij het SJS kunnen inwoners van de gemeente Barneveld terecht met hun vragen over geld en recht. Ze krijgen bijvoorbeeld hulp bij het invullen van een formulier, het aanvragen van een voorziening of het opstellen van een bezwaarschrift. De vrijwilligers staan er niet alleen voor: ze kunnen rekenen op de steun van sociaal raadsvrouw Michelle Koelewijn.

Ontmoetingsplaats Perron16 VB Fotografie – Sabine Keijzer

Michelle: ‘Er was behoefte aan hulp dichter bij huis voor inwoners van Voorthuizen. Kijkend naar de bezoekersaantallen lijkt dat beeld te kloppen. Het extra spreekuur lijkt te voorzien in een behoefte.’

Zo’n vijftien procent van de bezoekers van het SJS in Barneveld komt uit Voorthuizen. De afstand vanuit Voorthuizen kan een drempel zijn voor inwoners om naar het steunpunt in Barneveld te komen. Daarom heeft het bestuur van inloophuis Perron16 het initiatief genomen om het SJS naar Voorthuizen te halen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld stemde in met de proef van een jaar.

Inloophuis Perron16 werd in 2015 geopend op het Smidsplein in Voorthuizen. Mensen vinden er een luisterend oor of doen mee aan activiteiten. Het bestuur stelt de ruimte gratis ter beschikking aan het SJS.

Geldproblemen waar je met niemand over kunt praten

Eerst zelf aan de slag?

Bekijk onze tips