Kan je de schulden niet meer zelf afbetalen? Dan kan een saneringskrediet voor jou een oplossing zijn. Jouw schuldhulpverlener bekijkt of een saneringskrediet in jouw situatie mogelijk is. Kom langs of maak een afspraak, dan vertellen wij je er meer over.

Vraag hulp als het niet lukt om de schulden af te betalen. Anders worden de problemen alleen maar groter.

Saneringskrediet

Een saneringskrediet is een manier om je schulden op te lossen. De schuldhulpverlener berekent welk bedrag je in 18 maanden aan de schuldeisers kan betalen. Vaak is dat maar een deel van je schulden. Dit bedrag mag je lenen van Stadsring. Hiermee koop je alle schulden in één keer af.

Het duurt een aantal maanden om de schuldregeling voor te bereiden. Als alles goed gaat, ben je na 18 maanden na de start van de schuldregeling schuldenvrij.

Meer informatie over het saneringskrediet

De schuldhulpverlener berekent welk bedrag je elke maand nodig hebt om van te leven en je rekeningen te betalen. Dit heet het Vrij te Laten Bedrag (VTLB). Jouw inkomen boven dit bedrag is voor de schuldeisers.

De schuldhulpverlener berekent hoeveel geld je op deze manier in 18 maanden tijd kan aflossen. Dit bedrag mag je lenen van Stadsring. Hiermee koop je alle schulden in één keer af. Daarna is Stadsring nog je enige schuldeiser. Je betaalt deze lening in 18 maanden af.

Bij een saneringskrediet wordt een vast bedrag afgesproken met de schuldeisers. Als je inkomen omlaag gaat, dan verandert dit niets aan het bedrag dat je moet terugbetalen. Gaat je inkomen juist omhoog, dan mag je dat geld zelf houden. Het hangt daarom van je situatie af of wij je een saneringskrediet kunnen aanbieden.

Hoe lang duurt een saneringskrediet?

  • De voorbereiding duurt ongeveer 4 maanden.
  • Na ongeveer 4 maanden weten we of de schuldeisers meewerken.
  • In 18 maanden betaal je de lening af. Als alles goed gaat, ben je daarna schuldenvrij.

Niet akkoord?

Een saneringskrediet is een minnelijke schuldregeling. Het gaat door als alle schuldeisers meewerken. Als ze niet akkoord gaan, dan kijken wij of een dwangakkoord of een wettelijke schuldregeling mogelijk is. Wees gerust, we hebben voor elke situatie een oplossing.

Vertel ons over jouw situatie

Kom langs of maak een afspraak. We vertellen je graag meer over hoe we je kunnen helpen. Je zit nergens aan vast.

Veel gestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

'Nog een paar maanden. Dan ben ik schuldenvrij'

'Ik ben van mijn schulden af en heb zelfs een mooi spaarpotje'

"Eerder zat ik vast in de stress, nu kan ik me weer ontwikkelen."

Over Stadsring

Wij helpen elke dag inwoners met hun geldzaken. We voldoen aan de strenge eisen van de NVVK, onze branchevereniging. Een gerust gevoel!