Wie hulp vraagt bij schulden, wordt vaak overspoeld met informatie over wat er gaat gebeuren. Om deze informatie beter te laten landen, ontwikkelen vier NVVK-leden animaties. Die mogen gebruikt worden door alle leden van de NVVK, de branchevereniging voor schuldhulp en financiële dienstverlening.

Wat gebeurt er als een schuldregeling start? Waar kan je op rekenen als je begint met budgetbeheer? En wat betekent het als schuldeisers niet akkoord gaan met een voorstel voor jouw schuldregeling? Het zijn vragen waar inwoners graag antwoord op willen als ze hulp vragen bij hun schulden.

Info beter laten landen

Schuldhulpverleners kunnen de animatievideo’s toesturen aan inwoners, zodat zij de informatie thuis rustig tot zich kunnen nemen. Naast de animaties die de bovenstaande vragen beantwoorden, komen er nog 12 andere filmpjes bij. Die gaan over onderwerpen als het kennismakingsgesprek, het plan van aanpak, herfinanciering/betaalregeling, stabilisatie, het maken van een schuldenlijst en de werking van een saneringskrediet. En er komen nog meer animaties bij over andere onderwerpen.

Simpel en duidelijk

Den Haag, Kredietbank Nederland, Kredietbank Limburg en de Amersfoortse gemeentelijke schuldhulpverlener Stadsring besloten samen animaties te maken, met steun van de NVVK. “Het gesprek met de klant blijft natuurlijk de basis”, zegt NVVK-bestuurslid Jan van der Hulst. “Maar voor mensen die minder lees- en taalvaardig zijn, vormen de animaties een goed hulpmiddel om hen simpel en duidelijk te informeren.”

De animaties worden voor alle NVVK-leden beschikbaar gesteld. Elke animatie wordt met ondertiteling in 5 talen aangeboden: Nederlands, Engels, Arabisch, Turks en Pools. Ze worden gepubliceerd op Youtube.

Meer informatie voor NVVK-leden op de website van de NVVK.

Geldproblemen waar je met niemand over kunt praten

Eerst zelf aan de slag?

Bekijk onze tips