Per 1 januari 2024 kunnen inwoners van de gemeente Bunschoten voor schuldhulp terecht bij Stadsring. De dienstverlening wordt aangeboden in het gemeentehuis, zodat inwoners dicht bij huis terecht kunnen voor hulp. Inwoners kunnen ook tereht op de locatie van Stadsring in Amersfoort.

André Schaftenaar bemenst het spreekuur op donderdagochtend in het gemeentehuis. “In een dorp kent iedereen elkaar”, vertelt hij. “Daarom is het fijn dat we op dezelfde plek zitten als het wijkteam en de participatiecoaches. Anderen zien daardoor niet dat iemand een afspraak heeft met de schuldhulpverlening. Als inwoners liever in Amersfoort geholpen worden, dan kan dat ook.”

André Schaftenaar en Mariska van Opijnen bemensen het spreekuur van Stadsring op het gemeentehuis in Bunschoten.
André Schaftenaar en Mariska van Opijnen bemensen het spreekuur van Stadsring op het gemeentehuis in Bunschoten.

Naast schuldhulpverlening voert Stadsring ook budgetbeheer en vroegsignalering uit in de gemeente Bunschoten. “Wij hebben veel persoonlijke aandacht voor mensen omdat we werken met stress-sensitieve dienstverlening. Doordat we ook budgetbeheer hebben, kunnen we waarborgen dat we mensen leren om te gaan met geld. We werken daarbij samen met de budgetcoaches van Schuldhulpmaatje.”

Inwoners kunnen vrijblijvend langskomen op het spreekuur. “Je mag altijd langskomen om advies te vragen over je situatie. Het hoeft niet altijd tot een schuldregeling te komen. Soms zijn er andere oplossingen. Bovendien maak jij de keuze of we doorgaan, je zit dus nog nergens aan vast.”

Tips om zelf aan de slag te gaan

Bekijk alle tips

Zo berekenen wij of je in de schuldsanering mag

Lees meer

Hoe kom je in beschermingsbewind?

Lees meer